Het moederbedrijf van GlamSmile, Remedent NV, wordt in Gent opgericht in 1987 en ontwikkelt zich als specialist in cosmetische tandheelkunde. GlamSmile, vandaag de belangrijkste brand van Remedent, gaat van start in 2001. In samenwerking met een team Belgische tandartsen die oog hebben voor de esthetiek van het gebit (want tanden moeten niet alleen gezond zijn, maar ook mooi) wordt begonnen aan de ontwikkeling van een revolutionaire plaatsingsmethode voor veneers (ook wel porseleinen facetten of facings genaamd).

Facings of veneers zijn flinterdunne porseleinen schildjes die aan de voorzijde van de tanden worden bevestigd. Het is een esthetische en permanente oplossing voor vergeelde tanden, gebroken tanden, overgevoelige tanden en te kleine tanden. De behandeling is eenvoudig, volstrekt pijnloos en heel snel: een stralende en blijvend witte glimlach in nauwelijks één uur. Dit dankzij de door GlamSmile speciaal ontworpen en gepatenteerde plaatsingstray (positioningtray) waardoor de tandarts tot 10 facings in één beweging op het gebit kan plaatsen.

Na jaren van perfectionering gaat in 2006 de eerste GlamSmile Studio open in Gent. In het stijlvolle & loungy kabinet kan men terecht voor een mooie glimlach met blijvend witte tanden. De facings worden er volledig digitaal en op maat ontworpen door een team van professionele designers. Ook de fabricatie en eindproductie van de veneers gebeurt in Gent.

In plaats van de eerste generatie hybride, composieten veneers worden vandaag de dag porseleinen veneers gebruikt. Het resultaat is verbluffend: een perfect gealigneerde en aansluitende tandenboog van topkwaliteit porselein, die bovendien door de unieke positioneringstray in één uur tijd geplaatst kan worden. De ontwikkeling van het in 2007 gepatenteerde Frankiplaatje, genoemd naar een patiënt, is een andere grote innovatieve doorbraak. Dankzij dit ultrafijn knarsplaatje wordt de patiënt ervan weerhouden om de tanden kapot te knarsen.

Als leading innovator in cosmetische tandheelkunde ontwikkelt GlamSmile het Smile Consultancy Concept. Er wordt zelfs een nieuw beroep uitgevonden: Smile consulenten zijn specialisten die vrijblijvend en gepersonaliseerd Smile advies geven. Voor het eerst wordt tijd genomen voor een open communicatie wordt er echt geluisterd naar de wensen van de patiënt. De unieke combinatie van gespecialiseerde consulenten en een dentaal topproduct van veneers werpt ook buiten de landsgrenzen hoge ogen. In 2008 worden internationale samenwerkingsakkoorden gesloten met Australië en China. Later openen wereldwijd studio's, onder meer in Parijs, Rome, Madrid, Shanghai, Hong Kong, Koeweit, Casablanca, Cairo, Dubai, Qatar en Kuala Lumpur. Momenteel is GlamSmile actief in meer dan 40 wereldsteden.

Eind 2014 wordt een volgende innovatieve stap gezet. De implementatie van een Condor intra-orale scanner zal zorgen voor een 3D digitale gebitsafdruk en zal de traditionele gebitsafdruk (in klei) vervangen. Comfortabeler voor de patiënt en sneller voor de tandarts. GlamSmile blijft pionieren om de mooiste smile met de beste methode te realiseren.

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?