Witte facings? Hóe wit, dat kies je zelf

Sommige mensen hebben last van gele tanden of grijze tanden, of van tanden met vlekjes. Er zijn ergere dingen in het leven, dat weten we wel, maar als jij een van hen bent, stoor je je er misschien mateloos aan. En de gevolgen daarvan zijn dan weer minder onschuldig dan je zou vermoeden. Wie zijn of haar lippen op elkaar geklemd houdt uit onzekerheid komt nu eenmaal minder spontaan over en lacht zelfs minder (terwijl lachen nog zo gezond is!). En hoe goed je ook poetst, de kleur van je tanden is deels erfelijk bepaald. Bovendien helpt poetsen niet als je gebit van binnenuit verkleurd is. Wat er dan wél aan te doen valt? Witte facings of veneers laten plaatsen!

Wat zijn facings?

Facings of veneers zijn twee namen voor hetzelfde, namelijk: dunne, porseleinen, op maat gemaakte schildjes die boven op je bestaande tanden komen. Die plaatsing verloopt volledig pijnloos én je hebt supersnel een nieuw gebit, want met onze speciale Positioning Tray kunnen we een hele tandenboog in één keer plaatsen en hoeven we dus niet elke tand afzonderlijk onder handen te nemen.

Witte facings, stralende glimlach

Glamsmile facings verkleuren niet, dus in tegenstelling tot bleaching mag je zeker zijn van een blijvend resultaat. De kleur van je facings is bovendien helemaal zelf te kiezen:

  • Verkies je een ‘Hollywood smile’? Dan moet je voor stralend witte facings gaan. Het effect zal zeker opvallend zijn, maar is daarom niet per se onnatuurlijk. Dat laatste effect krijg je namelijk eerder door de vorm (lees: door tanden die té gelijkmatig zijn of té recht staan).
  • Heb je liever gematigder witte facings? Dan luidt ons advies dat je het best kiest voor een tint wit die aansluit bij het wit van je ogen.

Er zijn drie manieren waarop we over de kleur van jouw facings waken. Ten eerste kunnen we de facings zelf witter of minder wit maken, al naargelang je voorkeur. Ten tweede passen we de transparantie van het porselein aan jouw wensen aan. Transparantere facings laten de kleur van je eigen tanden logischerwijs meer doorschemeren dan hun minder transparante tegenhanger. Tot slot speelt de kleur van het hechtingcement om je veneers op hun plaats te kleven een rol.

Advies op maat

Je hoort het al: je hebt héél wat opties. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het betekent meteen ook dat je misschien moeilijkheden ondervindt om de juiste keuze te maken. Gelukkig ben je bij Glamsmile in goede handen. Enerzijds luisteren onze Smile Consulentes naar je wensen en geven ze op basis daarvan advies en kiezen jullie samen de perfecte kleur van je nieuwe gebit. Ten tweede maken ze een simulatie, zodat je perfect weet hoe je gebit eruit gaat zien voor we je veneers (op maat) maken.

Benieuwd of facings iets voor jou zijn? Boek hier je vrijblijvende afspraak en vraag gerust meer informatie!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?