Wat zijn tandheelkundige veneers?

Veneers, facings of facetten zijn allemaal synoniemen

Bij het woord veneer denkt u misschien aan een dun laagje fineerhout of zelfs vernis op uw meubels. Daar hebben deze veneers echter niets mee te maken. Porseleinen veneers worden gebruikt in esthetische tandheelkunde en zijn kleine porseleinen schildjes die vooraan op de tanden worden gezet. Het belangrijkste doel van deze ingreep is een mooiere glimlach. De behandeling is zeer populair bij acteurs en andere beroemdheden, modellen, politici en topsporters, kortom: bij hen die geregeld in de spotlights staan.

Porseleinen veneers zijn er echter voor iedereen die graag een stralende glimlach toont.

Walter met glamsmile facings

De eerste indruk is de belangrijkste

Zoals voor de meeste tandheelkundige behandelingen wordt bij een eerste stap een afdruk van uw gebit gemaakt. Gewoonlijk gebruikt de tandarts hiervoor een metalen plaat met daarop een soort pasta. Hij zal u vragen hierin te bijten en laat de plaat ongeveer vijf minuten in uw mond zitten. De afdruk van uw tanden staat dan in de pasta.

Sommige moderne tandheelkundige klinieken zullen tegenwoordig voorstellen een digitale afdruk te maken, waarbij u nergens in hoeft te bijten. Als u liever niet gekneveld wordt door metalen platen met een geurige pasta, kan deze oplossing u wellicht overtuigen. De digitale afdruk van uw gebit kan eventueel worden gebruikt als basis voor tijdelijke veneers die u kan dragen in afwachting van uw permanente set. Aan de hand van deze afdruk kan eveneens een simulatiefoto worden gemaakt zodat u een idee krijgt van uw nieuwe glimlach.

Vijftig tinten wit

Een van de meest spannende stappen bij de vervaardiging van uw veneers is de keuze van de juiste tint wit, de nuance die het beste bij uw huid past. De Smile Consulent zal u de meest flatterende en natuurlijke schakeringen voorstellen. Als u kiest voor porseleinen veneers voor uw hele gebit of voor alle tanden die u blootlacht, kan u gelijk welke kleur kiezen. U kan bijvoorbeeld gaan voor die echte Hollywood smile, of u kan kiezen voor een meer natuurlijke tint wint, er zijn eigenlijk heel veel verschillende tinten wit mogelijk.

Uw tand voorbereiden

De voorkant van uw tand wordt ruw gemaakt zodat het cement beter vastkleeft. De tandarts zal misschien bijkomende afdrukken nemen eens de oppervlakte van de tand werd voorbereid. Het cement zal aan de achterkant van het facet en aan de voorkant van de tand worden aangebracht. Dankzij het facet zal u uw tand kunnen beschermen tegen gevoeligheid, verrotting en verkleuring etc.

Benieuwd naar wat er voor jou mogelijk is om je glimlach mooier te maken?
Stel je vraag aan onze Smile Consultente
Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?