Wat jouw mooie glimlach over je vertelt

Natuurlijk ga je liever lachend dan huilend door het leven (lachen is gezond!). Maar hoe en hoeveel je lacht, bepaalt hoe je omgeving over je denkt. Mensen brengen nu eenmaal liever tijd door met iemand die positief is en die hen regelmatig een oprechte glimlach gunt. Als je lacht, straal je bovendien meer zelfvertrouwen uit. Mensen gaan jou daardoor meer vertrouwen, waardoor je haast vanzelf meer succes boekt. Een vicieuze cirkel die je geen windeieren legt! Een mooie glimlach heeft dus alleen maar voordelen, maar er bestaan verschillende ‘soorten’ van. Een smile-overzichtje …

Wat is ‘een mooie glimlach’?

Over ‘mooi’ of ‘lelijk’ valt zogezegd niet te discussiëren. Toch is een mooie glimlach niet alléén een kwestie van persoonlijke smaak. Onze hersenen gaan bijvoorbeeld op zoek naar onder meer deze factoren bij een glimlach:

  • witte tanden
  • symmetrische tanden
  • rechte tanden
  • de juiste ‘hoeveelheid’ tand en tandvlees (als je te veel tandvlees ontbloot, ziet je lach er onregelmatig uit)
  • de boog van je glimlach

Als vrouw je glimlach letterlijk ‘in de verf zetten’ met de juiste lippenstift kan natuurlijk evenmin kwaad!

Brede glimlach: ook prima in professionele context

Als je in je privéleven iemand op een brede glimlach trakteert, toon je meteen je appreciatie voor die persoon. Maar dat betekent niet dat je deze lach moet reserveren voor etentjes met vrienden, familie of de sociale kring van je nieuwe partner. In tegendeel: ook op het werk mag je gerust breed lachen. Dit type lach benadrukt je flexibiliteit en maakt een ontspannen indruk. Tot slot lijk je met een brede glimlach elke uitdaging aan te kunnen – inclusief dat spannende sollicitatiegesprek!

Glimlach om te tonen dat je oprecht bent

Met een open, mooie glimlach laat je zien dat je jezelf hebt aanvaard en dat je openstaat voor anderen. Je staat recht in je schoenen en voelt je zeker van je stuk. Dat is meteen de reden waarom we mensen die lachen vaak als eerlijker beschouwen. Het omgekeerde geldt trouwens evengoed: wie alleen met zijn mond lacht – en niet met zijn ogen – lijkt zijn emoties te onderdrukken en komt oneerlijk over. Het resultaat is dat mensen achterdochtiger gaan reageren.

Jouw tanden zijn geen schande

Durf je je mond amper open te doen omdat je je onzeker voelt over je tanden? Zijn ze niet wit of staan ze niet helemaal recht? Laat je gebit geen spelbreker zijn, en maak een vrijblijvende afspraak bij een Smile-consulente!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?