Waarom je glimlach zo uniek is

Iedereen heeft een unieke glimlach. Sommige van je vrienden lachen al hun tanden bloot, anderen alleen de bovenste tandenrij, en weer anderen lachen zonder überhaupt iets van hun gebit te laten zien. Misschien lijkt jouw lach wel op die van een familielid, hoewel je toch een heel ander gezicht hebt dan hem of haar. Hoe komt dat nu eigenlijk?

Persoonlijkheid bepalend voor je glimlach

Je unieke glimlach hangt af van je persoonlijkheid en een aantal factoren. Heb jij niet veel nodig om in lachen uit te barsten of hou je in alle omstandigheden je pokerface op? Een oprechte glimlach hoeft ook niet breed te zijn: het hele gezicht kan oplichten tijdens het lachen (wat weleens omschreven wordt als “van oor tot oor lachen”), maar kan evengoed met slechts een subtiele fonkeling in de ogen gepaard gaan.

De genen van je unieke glimlach

Daarnaast hebben je genen een invloed op je glimlach. Je krijgt je uiterlijke trekken deels van je ouders mee – denk hiervoor onder meer aan de vorm van je gezicht, de grootte van je mond of de dikte van je lippen – en zelfs de kenmerken van gezichtsspieren zijn erfelijk bepaald. Het zijn trouwens deze spieren die je gelaatsuitdrukkingen bepalen.

Het effect van je tanden

Tot slot zijn natuurlijk je tanden in grote mate bepalend voor je unieke glimlach. Niet alleen het feit of je ze durft te tonen of niet speelt mee (wie zich onzeker voelt over zijn of haar gebit zal niet snel geneigd zijn om breeduit te glimlachen), maar ook de grootte ervan heeft een invloed. Heb je bijvoorbeeld kleine tanden, dan lijkt je glimlach al snel minder vol. Gelukkig kun je schoonheidsfoutjes wegwerken met behulp van veneers, die je zowel qua kleur als qua vorm, grootte en positie aan het ideale gebit helpen!

Betrap je jezelf erop dat je je tanden zelden bloot lacht op foto’s omdat je vindt dat je een lelijk gebit hebt? Bekijk vrijblijvend de mogelijkheden samen met onze Smile Consulentes!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?