Verrassende voordelen van witte tanden

Een stralend wit gebit is in de eerste plaats erg mooi, maar heeft zeker ook bijkomende voordelen. Wij geven je drie goede redenen om vanaf vandaag extra goed voor je tanden te zorgen.

1. Je ziet er jonger uit

Wie witte tanden heeft, wordt gemiddeld 5 tot 10 jaar jonger geschat dan zijn werkelijke leeftijd. Opmerkelijk, maar wel gemakkelijk te verklaren. Kinderen zijn allemaal gezegend met mooie, witte tandjes. De kleur van je gebit verandert echter naarmate je ouder wordt. Je komt in aanraking met gekleurde voedingsmiddelen zoals koffie of rode wijn, die je glazuur langs de buitenkant een tintje donkerder maken. Bovendien wordt je glazuur tegelijkertijd dunner, waardoor het onderliggende gele dentine meer zichtbaar wordt. En als er zich tandsteen op je gebit vormt, kleurt dat nog donkerder. Witte tanden zijn dus een teken van jeugd.

2. Het geeft je zelfvertrouwen

Het gebit is een van de eerste zaken waar we op letten bij een potentiële partner, al dan niet bewust. Witte tanden zijn namelijk niet alleen aantrekkelijk, ze laten ook uitschijnen dat je verzorgd bent, gezond en er een evenwichtig dieet op nahoudt. Mensen met een mooi gebit hebben bovendien meer zelfvertrouwen. Wie onzeker is over zijn tanden, zal de neiging hebben om minder voluit te lachen waardoor hij als timide, minder sociaalvaardig of zelfs onsympathiek kan overkomen.

3. Mensen schatten je intelligenter in

Witte tanden worden geassocieerd met een hogere levensstandaard. Daar hangen dus hogere studies en een succesvolle carrière aan vast. Wie een mooie glimlach heeft, zou er met andere woorden intelligenter uitzien dan iemand die niet gezegend is met een rechte rij witte tanden. Dat maakt dat mensen met een verzorgd gebit ook meer kans hebben om snel een job te vinden.

Je mag dan nog zo goed poetsen en elk jaar bij de tandarts op controle gaan, van sommige ontsierende kwaaltjes raak je op die manier niet verlost. Heb je vlekken op je tanden, zijn ze permanent verkleurd, of staan ze niet mooi recht? Dan bieden op maat gemaakte facetten of veneers de oplossing.

Bron: hln.be

Afbeelding verrassende voordelen van witte tanden

Wil jij ook graag een glimlach waar iedereen voor zwicht? Leg dan nu jouw gratis en vrijblijvend Smile Advies vast.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?