Verkleurde tanden door antibiotica?

Weg met die grijs verkleurde tanden!

Goed poetsen, flossen en geregeld naar de tandarts is jammer genoeg geen garantie voor een mooi en stralend wit gebit. Soms krijg je (grijs) verkleurde tanden door de bijwerkingen van antibiotica. De tanden verkleuren dan vanbinnen uit en zelfs tandenbleken helpt dan nauwelijks. Heel wat mensen zijn ten einde raad omdat niks lijkt te helpen. En toch valt er iets aan te doen! GlamSmile facings bieden een snelle en blijvende oplossing voor zwaar verkleurde tanden.

Tetracycline, zei u?

Net zoals de tint van je huid, de kleur van je haar of het wit van je ogen, is ook de kleur van je tanden erfelijk bepaald. Tanden zijn opgebouwd uit glazuur, dentine (of tandbeen) en pulpa. Gezien glazuur nagenoeg transparant is, hangt de kleur van je tanden voornamelijk af van de kleur en dikte van de onderliggende dentine. Die verschilt bij iedereen en dat verklaart waarom de een wittere tanden heeft dan de ander. Soms is die dentine ernstig verkleurd als gevolg van antibioticagebruik, hetzij door de moeder tijdens de zwangerschap, hetzij in de kindertijd. De boosdoener is het antibioticum ‘tetracycline’ dat tijdens de ontwikkeling ingebouwd wordt in de dentine van het blijvende gebit. Aanvankelijk gaat het om een gele verkleuring die onder invloed van daglicht evolueert naar grijs, bruin en soms oranje. Men noemt het ‘tetracycline verkleuringen’. Opgelost in een oogwenk met GlamSmile veneers. Tetracycline verkleuring zijn ‘intrinsieke’ verkleuringen. Deze zijn over het algemeen heel moeilijk te verhelpen met whitening of bleaching, in tegenstelling tot extrinsieke verkleuringen. Die zitten aan de buitenzijde van de tand en zijn het gevolg van bijvoorbeeld roken, thee, koffie of rode wijn drinken.

Als het wegnemen van de verkleuring niet lukt, dan verbergen we toch gewoon die grijze tanden? Dat is exact wat GlamSmile veneers facings doen. De ultradunne plaatjes (0,2 – 0,5 mm) in puur porselein worden op maat gemaakt en worden aan de voorzijde van de tanden aangebracht. Zo verdwijnt de grijze kleur heel eenvoudig achter de veneers, ook wel facings of facetten genoemd. Er wordt niet geraakt aan de bestaande tandstructuur en dankzij de bijzondere technologie plaatst de tandarts tot 10 veneers in een uur tijd. Zo krijg je na een eenvoudige en pijnloze behandeling parelwitte tanden en een stralende glimlach.

facings als oplossing voor tetracylineverkleuring
facings als oplossing voor tetracylineverkleuring - oplossing

2D simulatie met advies

Voor je de stap zet om iets aan je gebit te veranderen wil je natuurlijk graag weten hoe je eruit zal zien. Daarom biedt GlamSmile je een gratis 2D simulatie én persoonlijk advies aan. Tijdens een kosteloze en vrijblijvende afspraak met een van onze Smile Consulenten krijg je een antwoord op al je vragen. Je laat een foto nemen en enkele dagen later mag je het resultaat ophalen: een foto van je nieuwe, potentiële ‘ik’ met veneers.

Wil jij graag zicht krijgen op jouw mogelijkheden om eindelijk komaf te maken met die verkleurde tanden? Contacteer ons dan gerust voor een vrijblijvende afspraak.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?