Tinten wit: welke tandkleur past bij jou?

Heel wit, wit, wit met een gele of een grijze toets, zachtgeel of zachtgrijs, ... Er bestaan meer dan vijftig tinten wit, zoveel is zeker. Hoe weet je welke tandkleur het best past bij je gebit? Smile Consulentes Darline & Karolien van GlamSmile delen de twaalf factoren die je glimlach definiëren.

"Er komen heel wat mensen bij ons langs die niet 100% tevreden zijn met hun tandkleur. Die kan aangetast zijn door een slechte mondhygiëne, stress ... of pech. Vaak zijn deze mensen op zoek naar een blijvende oplossing. Lange tijd was 'bleaching' of 'whitening' in, maar daar komen velen op terug omdat het maar een tijdelijke oplossing is. Wij werken met porseleinen veneers die op maat gemaakt worden. Niet alleen de vorm van die veneers is belangrijk, maar ook - en vooral! - de kleur."

Je ogen

"Velen denken dat de kleur van je huid de kleur van je tanden bepaalt, maar niets is minder waar. Gek genoeg zegt de kleur van je oogwit meer over je tanden dan je huid. Die kleur kan heel wit, wit, wit met een gele of een grijze toets, zachtgeel of zachtgrijs zijn. Het is belangrijk dat de tint van je tanden de tint van je ogen volgt, anders krijg je een onnatuurlijk geheel. Daarnaast is de vorm van je gezicht en het profiel van je gezicht bepalend voor je glimlach."

Je lippen

"De breedte van je glimlach verschilt ook van mens tot mens. Lach je 8 of 10 tanden bloot? Je moet de test maar eens doen voor de spiegel! Afhankelijk van de hoogte van je liplijn wordt je tandvlees zichtbaar. Sommigen laten hun (on)evenwichtig tandvlees zien als ze lachen, anderen dan weer niet. Ook bepalend voor je tandkleur zijn de vorm van je lippen, de stand van je onderlip én je Smile Line. Je lippen kunnen fijn, halfvol of vol zijn. De stand van je onderlip kan vlak, medium of fel gebogen zijn. En je Smile Line? Die kan positief of negatief zijn."

Je tanden

"Last but not least: hoe zien je tanden eruit? Je tanden worden gedefinieerd door de vorm van je tanden, de positie van je tanden en je tandenboog. Je zichtbare tandenboog kan symmetrisch of asymmetrisch zijn. Daarnaast kan hij samenvallen met de middenlijn van je gezicht ... of niet. Je merkt het al: er zijn bijna net zoveel gebitten als er mensen zijn. Om diezelfde reden geven wij iedereen die niet tevreden is met zijn of haar glimlach gratis Smile Advies, zodat ze kunnen nagaan waar het schoentje, eh ... tandje wringt (knipoogt)."

GlamSmile veneers zijn een oplossing voor verkleurde tanden (gele, grijze of bruine tanden), scheve tanden, afgebroken tanden, gebarsten tanden of te kleine tanden.

Stel je vraag aan onze Smile Consulente of boek een afspraak voor Gratis en vrijblijvend Smile Advies.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?