Tanden verlengen met veneers: het kan!

Wil je komaf maken met je te kleine tanden? Gelijk heb je. Op onze blog ontdek je welke opties je zoal hebt.

Soms lijkt het wel alsof we nooit tevreden zijn met onszelf. Mensen met krullend haar willen graag steile lokken, terwijl mensen met sluik haar liever wat golfjes in hun coupe zouden zien. Met onze tanden is het ook een beetje zo. Heb je te grote tanden, dan bezorgt dat idee je misschien wel complexen, waardoor je bijvoorbeeld niet breeduit durft te lachen. Maar te kleine tanden hebben evenzeer hun vervelende kantjes! Zo kunnen ze wel degelijk een grote impact hebben op je uiterlijk. Lees meer over het effect van te kleine tanden, en wat je kunt doen om je tanden te verlengen.

Te kleine tanden: enkele nadelen

Zit je al vanaf je kindertijd met te kleine tanden opgezadeld? Of ben je doorheen de jaren kostbare tandsubstantie kwijtgeraakt omdat je zo erg knarsetandt? Wat de reden ook is: niet iedereen stoort zich per se aan te kleine tanden, en imperfecties hebben inderdaad hun charmes (denk maar aan een schattig spleetje tussen de tanden). Wie zich er wél aan ergert, doet dat meestal om de volgende redenen.

  • Kleine tanden maken ouder

De link tussen kleine tanden en er ouder uitzien lijkt misschien vergezocht, maar is dat in werkelijkheid allesbehalve. Bij mensen met kleine tanden zie je het gebit namelijk minder goed. Soms lijkt het zelfs alsof ze geen tanden hebben, waardoor deze mensen meteen een pak minder jong overkomen. De afwezigheid van een gebit associëren we namelijk (onbewust) met mensen op leeftijd.

  • Geen harmonieus gebit

Heb je te kleine tanden over de hele boog, dan ziet je gebit er niet in proportie uit. Maar het kan ook zijn dat enkele van je tanden kleiner zijn dan andere, en dat er bijvoorbeeld te kleine snijtanden prijken naast je grotere voortanden. Dit probleem verstoort dan weer de harmonie van de tandlijn.

Je tanden verlengen met facings

Als je maar een paar kleine tanden hebt, dan zou je je grotere tanden kleiner kunnen laten slijpen, zodat al je tanden tenminste even groot zijn. Het is echter veel slimmer om je kleine tanden te laten verlengen met facings die over je originele tanden komen. Met die methode hoef je je gebit niet te laten beschadigen. Bovendien is de behandeling volkomen pijnloos. En het verschil merk je meteen!

Jouw te kleine tanden laten verlengen? Boek een vrijblijvende afspraak met onze Smile Consulentes!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?