Stuur je tanden ook eens naar de fitness

Je hecht belang aan hoe je eruitziet. En dat is natuurlijk volkomen terecht, want als je goed in je vel zit, voel je je niet enkel beter, maar maak je ook meteen een sterkere indruk. En dat heeft niet allen effect op je relatie met je collega’s, vrienden en familie, maar net zo goed op de tientallen andere mensen met wie je elke dag een paar woorden wisselt, zoals de bakker, de buschauffeur en de postbode. Maar als je aandacht besteedt aan je lichaam, houding en conditie, verlies je dan je gebit niet uit het oog? Met andere woorden: is het misschien eens tijd om ook je tanden ‘naar de fitness’ te sturen?

Je hele lichaam in vorm houden

Je wil je lichaam in vorm houden en trekt daarom regelmatig naar de fitness. Daarvan worden niet alleen je spieren, pezen en zelfs botten sterker; je concentratievermogen gaat er ook op vooruit als je regelmatig traint, zodat je productiever bent. Bovendien daalt je stressniveau zienderogenwanneer je op de loopband staat, halters tilt of sit-ups doet. Kortom, fitness heeft niets dan voordelen. Maar is je hele lichaam eigenlijk wel even goed in vorm? Hoe is het bijvoorbeeld met je tanden gesteld?

De impact van tand- en mondhygiëne op sportprestaties

Dat je spieren getraind moeten zijn om in conditie te blijven, spreekt voor zich. Maar wist je dat ook je tanden een grote impact hebben op je fitheid en – bij uitbreiding – je welbevinden? Zo voerde Ian Needleman, professor aan het University College London Eastman Dental Institute een onderzoek naar de mondgezondheid van topsporters. Uit de resultaten die Needleman publiceerde in The British Journal of Sports Medicine bleek dat, hoewel professionele sportmannen en -vrouwen uiteraard hun lichaam nauwgezet in de gaten houden, ze hun gebit veelal verwaarlozen, met alle gevolgen van dien.

De helft van de deelnemers liep rond met tandbederf en ernstige tanderosie, terwijl een vijfde te kampen had met tandvleesontstekingen. Needleman toonde aan dat het gebrek aan aandacht voor hun tanden een negatieve invloed had op hun prestaties. Hij concludeerde dat tand- en mondhygiëne geen detail zijn, maar net een cruciale factor voor het welzijn en voor succesvolle sportieve performances – informatie waar je als niet-topsporter natuurlijk óók heel wat mee bent.

Je tanden in topconditie

De oplossing om het maximum uit je lichaam te halen, ligt dus voor de hand: de zorg die je aan je lichaam besteedt op de fitness, ook aan je tanden besteden!

  • Regelmatig poetsen én op de juiste manier, namelijk met cirkelvormige bewegingen en niet te hard duwen.
  • Investeren in rechte tanden met behulp van veneers, want scheve tanden zijn niet alleen lelijk, ze zijn ook veel moeilijker schoon te houden (voedselresten hopen zich makkelijker op). Daardoor zijn ze dan weer vatbaarder voor gaatjes en ontstekingen.
  • En als je kiest voor veneers: waarom dan niet ineens de kleur van je gebit onder handen nemen?

Je wil je niet zomaar goed voelen in je vel, je wil je top voelen én dat ook uitstralen. Daarom investeer je in je uiterlijk. Veneers of facings maken het plaatje compleet, want met een mooi gebit kun je je tanden zonder zorgen bloot lachen. De flinterdunne porseleinen schildjes worden op maat gemaakt en pijnloos op je tanden bevestigd. En dat zijn niet de enige voordelen van GlamSmile facetten:

  • ze blijven wit,
  • ze corrigeren de kleur, vorm en positie,
  • ze worden snel geplaatst.

Omdat je glimlach iets heel persoonlijks is, kun je bij onze Smile Consulentes terecht voor advies op maat.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?