Stop je met roken? Maak meteen ook komaf met je gele tanden

Gestopt met roken? Laat ook je tanden onder handen nemen, want zij hebben zwaar te lijden gehad onder de nicotine en andere schadelijke additieven …

Ben je een roker? Misschien steek je af en toe een sigaret op – zoals wel meer ‘sociale rokers’ dat doen ‘bij gelegenheden’. Of begin en eindig je je dag met een sigaret? Hoeveel of hoe weinig je ook rookt: als je van plan bent om met die kwalijke gewoonte te stoppen, kun je het maar beter ineens goed aanpakken. Laat met andere woorden ook je tanden onder handen nemen, want zij hebben zwaar te lijden gehad onder de nicotine en andere schadelijke additieven. Roken leidt namelijk tot verkleuringen van je tanden die niet meer weggaan – tenzij je voor veneers kiest natuurlijk!

Waarom stoppen met roken?

Twijfel je nog of het je echt gaat lukken om de sigaret de rug toe te keren? Laat je overtuigen door dit lijstje van schadelijke effecten op je lichaam, want die zijn niet min! Roken leidt namelijk tot schade aan de wanden van je bloedvaten en meer vetafzetting, waardoor je bloedvaten gaan vernauwen. Bovendien verhoogt dit het risico op bloedklontervorming – en wanneer zo’n bloedklonter terechtkomt in een bloedvat dat al nauwer is, loop je weer meer kans om een hartaanval te krijgen. Rokers hebben ook minder zuurstof in hun bloed en de link tussen roken en verschillende kankers, zoals long- en huidkanker, is natuurlijk algemeen gekend.

Gele tanden als gevolg van roken

Gestopt met roken? Het effect op je lichaam is onmiddellijk voelbaar: je gaat meteen minder hoesten en beter ademhalen: na één dag heb je al terug evenveel zuurstof in je bloed als iemand die niet rookt. Na 24 uur beginnen je longen zich te herstellen en na 72 uur ben je al minder snel buiten adem. Toch blijf je misschien herinnerd worden aan je slechte gewoonte door je gele tanden. Je ziet er eigenlijk nog altijd uit als een roker, terwijl je intussen wél gezonder leeft. Gelukkig kun je jezelf met veneers in een-twee-drieeen wit gebit aanmeten. Dat is dan meteen een extra reden om niet terug naar de sigaret te grijpen. Het zou toch zonde zijn om je stralende glimlach weer te verpesten, nietwaar?

Interesse om je verkleurde tanden aan te pakken? Onze Smile-consulentes staan je bij met advies!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?