Sexy en gezond? Het zit in je glimlach!

Een mooie lach? Sexy én gezond!

Vaak een stralende mond tanden bloot lachen heeft een positief effect op hoe andere mensen je zien. Vrouwen met een mooie lach en een perfecte set tanden worden immers vaker als aantrekkelijk bestempeld. Ook voor je gezondheid heeft lachen dat het een lieve lust is niets dan voordelen. Je raakt er minder snel gestresseerd door en zo spaar je dus je hart.

Uit onderzoek blijkt immers dat we onbewust naar de tanden kijken bij het uitkiezen van een seksuele partner. Net zoals de glanzende pels van een hond of de trotse staart van een pauw, zijn mooie witte tanden een uiterlijk kenmerk van gezondheid. Voor dit onderzoek kregen zo’n 150 mannen en vrouwen foto’s te zien van lachende fotomodellen met als opdracht het beoordelen van hun aantrekkingskracht. Niet geheel onverwacht werden gele en uit elkaar staande tanden bestempeld als minder sexy.

Een meer verrassende bevinding van dit onderzoek is dat mooie tanden vooral voor vrouwen belangrijk zijn. Vrouwen schenken immers ook aandacht aan het gebit van vrouwen. Terwijl mannen bij het bekijken van de tanden van een vrouw denken aan sexappeal, proberen vrouwen op die manier hun concurrentes in te schatten. Op basis van het gebit wordt de leeftijd van een vrouw ingeschat. Zo kunnen andere vrouwen te weten komen of ze al in de menopauze zit of niet en of ze dus al dan niet een te duchten tegenstander is. Ook eetgewoontes, genetische afwijkingen en kinderziektes zouden van de tanden af te lezen zijn.

Uit een 2de onderzoek bij 169 studenten blijkt dat glimlachen je hartslag helpt verlagen na een stresserende gebeurtenis. In dit onderzoek moesten de studenten zichzelf dwingen te lachen met behulp van stokjes terwijl ze stresserende taken uitvoerden. Zij hadden een beduidend lagere hartslag dan een controlegroep die niet lachte.

Lachen is dus gezond voor je hart. Daarom raden artsen aan om af en toe eens een hartelijke lachbui in te lassen. Naast sporten, gezond eten en niet roken wordt nu dus ook lachen aan het gezondheidslijstje toegevoegd.

Wil jij weten hoe jij eruit zou zijn met een stralende glimlach met GlamSmile veneers? Leg hier je afspraak vast voor vrijblijvend Smile Advies.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?