Onzeker over je gebit? Zo doe je er iets aan

Ben jij van nature uit niet gezegend met een mooie tanden? Niet getreurd, onderstaande tips zorgen ervoor dat je jouw tanden toch met plezier bloot lacht.

Poetsen, poetsen en nog eens poetsen

We hebben van kleins af aan geleerd om twee keer per dag goed onze tanden te poetsen. Toch lukt dat in de praktijk niet altijd. Vooral de manier waarop we poetsen laat vaak de wensen over. Als je echter correct poetst en er in slaagt om alle tandplaque te verwijderen, is er geen enkele reden waarom je ooit last zou hebben van pijnlijke gaatjes, ontsierende tandsteen of vervelende tandvleesontstekingen.

Vergeet daarom niet om je tandenborstel regelmatig te vervangen. Zo blijven de haartjes stevig genoeg om de ruimtes tussen je tanden te bereiken. Trek zeker vijf minuten uit per poetsbeurt en let erop dat je de achterkant van je gebit en de zijkanten van je tanden niet vergeet. Opteer tenslotte voor een tandpasta met fluoride. Dat mineraal biedt de beste bescherming voor je glazuur. Wil je hier graag meer over weten? Lees hier hoe je goed je tanden poetst.

Let op wat je eet

Dat roken een gele nicotinelaag achterlaat op je tanden, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar ook donker gekleurde eet- en drinkwaren zoals rode wijn, koffie, thee, blauwe bessen of balsamicoazijn zijn nefast voor de kleur van je gebit. Hoe langer die in contact blijven met je tanden, hoe groter de kans op verkleuringen. Drink dus direct erna een groot glas water om je mond weer te zuiveren.

Wees daarnaast voorzichtig met zure voeding, zoals citrusvruchten en frisdranken. Zuur werkt in op je tandglazuur, waardoor er hoekjes van je gebit kunnen brokkelen.

Durf hulp in te roepen

Hebben je tanden toch niet jouw gedroomde kleur, zijn ze geërodeerd of staan sommige een beetje scheef? Durf dan de stap te zetten naar professionele hulp. Tanden wit maken aan de hand van een bleaching is, indien uitgevoerd door een tandarts, veilig en heeft doorgaans een goed resultaat.

Een ander, meer permanent, alternatief zijn facetten. Dat zijn hele dunne witte porseleinen schildjes die niet enkel een oplossing zijn voor gele tanden maar ook voor scheve tanden of gebroken tanden.

Vraag nu gratis Smile Advies aan.

Bron: hln.be

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?