Mooie tanden, meer dan enkel een witte kleur

Niet alleen de kleur, maar ook de vorm, positie en grootte van je tanden zijn bepalend voor je uitstraling. Met veneers meet je jezelf een perfecte glimlach aan!

Bij ‘mooie tanden’ denk je misschien meteen aan de kleur. Gele of grijze tanden zijn inderdaad een domper op de feestvreugde (ze zijn misschien de reden dat je je tanden niet bloot durft te lachen op de foto of dat je minder zelfvertrouwen hebt), maar ook de vorm, positie en grootte van je tanden is bepalend voor je uitstraling. Veneers zijn gelukkig niet alleen dé oplossing om witte tanden te krijgen: je kunt er nog veel meer mee corrigeren!

Spleetje tussen de tanden

Sommigen vinden een spleetje tussen de twee voorste snijtanden het einde. Met zo’n diastema of diasteem ben je dan ook in het goede gezelschap van Madonna, Vanessa Paradis en Jane Birkin. Maak jij er toch liever komaf mee? Misschien voel je je gewoon niet aantrekkelijk met zo’n spleetje, of wil je vermijden dat het groter wordt. Door een verkeerde tongpositie en dus een constante voorwaartse druk op de frontale snijtanden, kunnen je tanden namelijk vooruit gaan steken en kan je diasteem verbreden.

Een spleetje tussen je voorste snijtanden is één ding: spleetjes tussen al je tanden is iets heel anders. Het ontbreken van een of meerdere tanden in je gebit kan leiden tot bot- en drukverlies, waardoor al je tanden opschuiven, en je na verloop van tijd tussen al je tanden te veel ruimte hebt. Dat is niet alleen geen fraai zicht; het betekent ook dat je na elke maaltijd met flosdraad of een tandenstoker in de weer moet.

Facings brengen soelaas. De oplossing is geschikt voor spleetjes tot drie millimeter breed, zonder langdurige orthodontie! We ontwerpen de veneers dan breder dan je eigenlijke tanden om zo je spleetje te dichten, maar om een spleetje van meer dan drie millimeter te dichten, moeten we de facetten te breed maken en is het resultaat niet meer optimaal.

Facings als oplossing voor afgebroken tanden

Brak er vooraan een stuk van je tand af, omdat je knarsetandt of bent gevallen? Da’s natuurlijk jammer, want het verpest het uitzicht van je gebit danig. Als het afgebroken stuk niet al te groot is, kun je je tand gelukkig probleemloos herstellen met veneers. Die optie heeft als voordeel dat je bestaande tand maximaal behouden blijft. Hierin verschillen veneers van bijvoorbeeld kronen. Om zo’n kapje van porselein of zirconium over een afgebroken tand te laten passen, moet je namelijk je eigen tanden laten afslijpen tot stompjes.

Kleine tanden? Veneers to the rescue

Te kleine tanden (vooral te kleine snijtanden) beïnvloeden je glimlach en verstoren de harmonie van je tandlijn. Je kunt ze echter probleemloos laten vergroten met behulp van facings.

Gedaan met scheve tanden

Afsluiten doen we met nog een veelvoorkomend tandprobleem, namelijk: scheve tanden. Een beugel dragen is een optie, maar het duurt enorm lang voor je er resultaat van ziet en het is – laat ons eerlijk zijn – knap vervelend. Bovendien is het zelfs met een beugel moeilijk om perfect rechte tanden te krijgen, want daarvoor moet je al beschikken over een perfecte kaak én moeten je tanden qua vorm en grootte prima in orde zijn. Een oplossing die in alle gevallen het ideale gebit oplevert? Je raadt het: veneers leveren een snel en esthetisch verantwoord resultaat!

Interesse in facings om komaf te maken met scheve tanden, een spleetje tussen je tanden of een afgebroken stuk tand? Maak vrijblijvend een afspraak met onze Smile Consulentes!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?