Kleine tanden als man? Facings of veneers helpen

Voel je je onzeker over je tanden, omdat ze aan de kleine kant zijn? In dit artikel lichten we toe hoe facings of veneers niet alleen uitermate geschikt zijn om de kleur van je tanden te corrigeren, maar ook de vorm!

Breeduit glimlachen is goud waard om een sollicitatiegesprek tot een goed einde te brengen of om nieuwe vrienden te maken. Voel je je onzeker over je tanden, omdat ze aan de kleine kant zijn? Je lippen op elkaar geklemd houden is natuurlijk een optie, maar zo maak je jezelf niet populair (en daar voel je je wellicht evenmin goed bij). In dit artikel lichten we toe hoe facings of veneers niet alleen uitermate geschikt zijn om de kleur van je tanden te corrigeren, maar ook de vorm!

Kleine tanden beïnvloeden je glimlach

Te kleine tanden zijn bepalend voor de impact die je met je glimlach maakt. Vooral te kleine snijtanden spelen een sleutelrol. Als je tanden niet de juiste grootte hebben, maken ze je glimlach meteen minder vol. Kleine snijtanden verstoren bovendien de harmonie van de tandlijn, omdat ze simpelweg niet in proportie zijn. Gelukkig kun je je tanden vergroten met behulp van facings of veneers, een pijnloze en uiterst snelle oplossing.

Spleetjes tussen je tanden?

Bij de meeste mannen met kleine tanden sluit het gebit niet mooi aan. Ze hebben met andere woorden te kampen met spleetjes tussen hun tanden (‘diastema’ of ‘diasteem’ genoemd in wetenschappelijke termen). Vooral tussen de twee voorste snijtanden komt zo’n spleetje veel voor. Klinkt herkenbaar? Facings of veneers zijn ook voor dit probleem een praktische en esthetische oplossing. Je hoeft dus geen langdurige orthodontie te ondergaan om het ideale gebit te bereiken!

Facings onder de loep

GlamSmile facings zijn gemaakt van porselein (composiet facings bestaan ook, maar daar zijn meer nadelen aan verbonden). De facings zijn schildjes die we speciaal op maat maken. De meeste mannen met kleine tanden hebben acht à tien veneers per tandenboog nodig om een mooie glimlach te bekomen, want dat is het aantal tanden dat zichtbaar is als je lacht. Je hoeft je echter geen zorgen te maken: dankzij onze gepatenteerde positioning tray worden die facings allemaal in één keer geplaatst.

Interesse? Steek je licht op bij onze Smile Consulentes!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?