Kies je bij tandproblemen voor implantaten, kronen, bleachen of facings?

Iedereen is anders. Ook je gebit vraagt om maatwerk. Als je tanden niet mooi recht staan, verkleuringen, een breuk of een ander defect vertonen, dan moet je dus de oplossing zoeken die het beste werkt voor jouw mond. Lees verder en ontdek de belangrijkste voor- en nadelen van bleachings, kronen, tandimplantaten en facings.

Bleaching bij gele of grijze tanden

Heb je geen mooi wit gebit, dan kun je je tanden laten bleken. De behandeling wordt ook wel bleaching of whitening genoemd. Een bleaching is een dieptereiniging van het tandglazuur, die verkleuringen in het glazuur ongedaan maakt. Deze behandeling is ideaal als je tanden een mooie vorm hebben, maar verkleurd zijn door te roken of door veel koffie of wijn te drinken. Jammer genoeg werkt een bleaching niet in alle gevallen:

  • de behandeling maakt je tanden niet witter dan ze van nature zijn. Als je dus grauwe tanden hebt, dan kun je daar met bleekmiddelen jammer genoeg weinig aan doen
  • als je vulling zichtbaar is
  • bij ‘intrinsieke verkleuringen’ (verkleuringen binnen in de tand)

Bovendien zul je je tanden regelmatig opnieuw moeten laten bleken om het resultaat te behouden.

Facetten: langduriger wit gebit

In tegenstelling tot bleachen, ben je met facetten of facings wél zeker van een blijvend wit gebit zonder dat er herhaalde behandelingen voor nodig zijn. Je krijgt namelijk ultradunne, porseleinen GlamSmile veneers – perfect op maat van jouw gebit – op je bestaande tanden gekleefd. Met deze verrassend eenvoudige oplossing wordt dan ook élk type verkleuring verleden tijd. Bovendien zijn facings geschikt om tal van andere problemen mee aan te pakken. Met facetten verhelp je spleetjes, verkleuringen, gebroken tanden, scheve tanden, te kleine tanden, … Bovendien ziet het resultaat er erg natuurlijk uit.

Kronen en bruggen

Kronen of bruggen kunnen dan weer zinvol zijn …

  • bij tandbederf
  • als een of meerdere van je tanden slecht gevormd zijn
  • om een breuk te voorkomen bij een grote vulling of een wortelkanaalbehandeling
  • om te vermijden dat je tanden (verder) scheefgroeien
  • als je een of meerdere tanden mist

Een kroon is een kapje van porselein of zirkonium dat over een afgebroken of afgeslepen tand past. Een brug is een combinatie van minstens drie kronen ter vervanging van een of meer tanden. De constructie wordt vastgemaakt aan de tanden, rond de plaats waar er exemplaren ontbreken.

Tandartsen bevelen een kroon of brug vooral aan als functionele ingreep. Gelukkig is er ook aandacht voor de esthetische kant van de zaak: specialisten in esthetische tandheelkunde ontfermen zich namelijk ook over het uitzicht van jouw kroon of kronen.

Tandimplantaten

Een tandimplantaat is een schroef die in je kaakbeen wordt bevestigd. Daarop komt – als de schroef voldoende ingegroeid is – een kroon. Je krijgt als het ware een volledige nieuwe tand, maar dan met een schroefje in plaats van een wortel. Je kunt zowel één tand als een hele tandloze kaak laten vervangen door implantaten, al spreken we in het laatste geval natuurlijk van een ingrijpende operatie. Implantaten zijn niet aangewezen als je jonger bent dan achttien jaar.

Benieuwd of GlamSmile facetten iets voor jou zijn? GlamSmile biedt gratis en vrijblijvend Smile Advies. Boek hier je afspraak!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?