‘Hollywood smile’ of natuurlijke witte tanden

Tandverkleuringen kunnen verschillende oorzaken hebben, maar er bestaan – gelukkig – ook oplossingen voor! Volg even mee, en ontdek de mogelijkheden: van een ‘Hollywood smile’ tot een natuurlijk witte glimlach.

Voor heel wat mensen klinkt het volgende scenario behoorlijk herkenbaar: je kijkt in de spiegel en bent best tevreden met wat je ziet, tot je naar jezelf probeert te glimlachen en je gele of grijze tanden het plaatje compleet verpesten. Tandverkleuringen kunnen verschillende oorzaken hebben, maar er bestaan – gelukkig – ook oplossingen voor! Volg even mee, en ontdek de mogelijkheden: van een ‘Hollywood smile’ tot een natuurlijk witte glimlach.

Bleaching of porseleinen facetten?

Tandverkleuringen vallen uiteen in twee categorieën: extrinsieke en intrinsieke verkleuringen. De extrinsieke variant betreft verkleuringen aan de buitenzijde van de tand (de glazuurlaag), veroorzaakt door onder meer het drinken van koffie, thee of rode wijn, door het roken van sigaretten of gewoon door ouder worden. Als je last hebt van dit type verkleuring, dan kom je in aanmerking voor bleachen én porseleinen facetten. Bij intrinsieke verkleuringen (verkleuring aan de binnenkant, bijvoorbeeld bij een ontzenuwde tand) zijn enkel facetten mogelijk. En de kleur van je tanden na een behandeling? Bij bleachen kun je niet witter gaan dan je oorspronkelijke kleur. Met facetten kies je wél de tint wit die je zelf wilt.

De kenmerken van een ‘Hollywood smile’

Hollywoodsterren zul je niet snel op gele of grijze tanden betrappen, en onder meer daarom zien ze er jonger uit. Julia Roberts, Cameron Diaz, Jude Law en andere goden van het witte scherm hebben niet zomaar witte tanden, maar stralend witte tanden. De actrices zetten hun Hollywood smile nog extra in de verf met lippenstift. Of dat er dan niet onnatuurlijk uitziet? Dat is vaak een kwestie van persoonlijke smaak, maar algemeen geldt dat eerder de vorm voor dat effect zorgt (denk aan tanden die té recht of té gelijkmatig zijn).

De eerste stappen naar een hollywood smile

Wittere tanden … maar hoe wit?

Meer en meer mensen kiezen echter niet voor een Hollywood smile, maar voor een iets gematigdere tint wit. Wij raden aan een tint te nemen die aanleunt bij de tint van jouw oogwit, maar eigenlijk is alles mogelijk met facings. Bovendien kun je kiezen hoe transparant je je veneers wil (en dus of de onderliggende kleur van je tanden nog een invloed uitoefent op de uiteindelijke kleur of niet), voor een nóg natuurlijker effect.


Zin in je Hollywood smile of gewoon in tanden die een tintje witter zijn dan nu het geval is? Maak vrijblijvend een afspraak met onze Smile Consulentes!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?