Hoe videomeetings de vraag naar esthetische chirurgie doen toenemen

Videomeetings doen de vraag naar esthetische chirurgie drastisch toenemen. Hoe komt dat, en is zo’n ingreep ook altijd nodig? Lees er snel meer over.

Sinds we met z’n allen zijn beginnen Zoomen en Teamsen, is er meer vraag naar esthetische chirurgie. Plastisch chirurgen en dermatologen spreken van een opvallende stijging door de uitbraak van de coronapandemie. Ook bij GlamSmile merken we het zogenaamde Zoom-effect. Maar wat schuilt erachter? En is een ingreep wel altijd nodig?

Zoom-face, wat is het?

Sinds velen van ons verplicht werden om te telewerken, zien we onszelf voortdurend via een klein schermpje in de benedenhoek van ons computerscherm. Ook nu de coronapandemie wat gaan liggen is, wordt duidelijk: videomeetings zullen blijven. En die online gesprekken zijn de oorzaak van het fenomeen Zoom-face of Zoom-dysmorfie: door de continue confrontatie met je eigen gezicht word je je bewust van imperfecties die je vroeger nooit stoorden zoals rimpels, scheve tanden, hangende oogleden of wallen. Onzekerheden die je al had, worden uitvergroot en er komen nieuwe onzekerheden bij.

Meer vraag naar esthetische chirurgie

Het gevolg daarvan is een grotere vraag naar ingrepen en behandelingen aan de plekken die zichtbaar zijn tijdens zo’n videomeeting. Denk aan botox, fillers, een ooglidcorrectie, een halslift … Dit wordt het Zoom-effect genoemd. Niet alleen vrouwen zijn er trouwens vatbaar voor. Het aantal mannen dat bijvoorbeeld een haartransplantatie laat uitvoeren, neemt indrukwekkend toe.

Nog een extra reden voor het Zoom-effect? Tijdens de coronapandemie konden mensen hun gezicht na een behandeling achter een mondmasker verstoppen. En door het telewerken was er meer tijd om ongemerkt thuis te herstellen van esthetische chirurgie.

Tips voor videomeetings

Is esthetische chirurgie altijd nodig? In sommige gevallen is het een drastische stap. Met een paar eenvoudige tips kun je er bijvoorbeeld al heel wat beter uitzien tijdens een online meeting.

  • Ga altijd naar het licht toe zitten, zodat het op je gezicht valt.
  • Natuurlijk licht doet je er veel mooier uitzien dan kunstlicht.
  • Draai mee met het licht, want schaduwen kunnen wallen creëren.
  • Vermijd een dubbele kin door je scherm op een paar boeken of een doos te zetten. Zo kijk je recht in de camera en niet naar beneden.
  • Check voor de meeting of je haar goed ligt en er niets tussen je tanden zit, en focus je daarna op de andere deelnemers en het gesprek. Eigenlijk net zoals je bij een fysieke afspraak zou doen …

Facings voor een mooie glimlach

Ben je ondanks een goeie houding en natuurlijk licht toch niet tevreden over wat je ziet op dat kleine schermpje? Spelen je onzekerheden je ook in het ‘echte’ leven parten? Facings geven je een mooi gebit en transformeren zo je hele gezicht. Een stralende glimlach maakt een wereld van verschil voor je zelfvertrouwen!

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?