Hoe uw tanden witter maken ?

Onze grootmoeders pasten ook in hun tijd al allerhande trucs en slimmigheidjes toe om hun gebit te reinigen en hun tanden witter te maken. Vaak zochten ze hun toevlucht in middeltjes en producten die niet voor die doeleinden bestemd waren maar toch enig resultaat opleverden. Hierna volgen enkele verzorgingstips - inclusief neveneffecten! - uit vervlogen tijden:

1. Bicarbonaat of zuiveringszout gaat een reactie aan met tandsteen en maakt het in water oplosbaar. Tandsteen bestaat inderdaad uit een samenstelling van kalium dat weinig wateroplosbaar is. Door in contact te komen met bicarbonaat lost tandsteen dus op. Echter, veelvuldig gebruik van zuiveringszout wekt op termijn irritatie van het tandvlees op.

2. Citroensap in zijn pure, onversneden vorm heeft de reputatie tandsteen te verminderen en de tanden bleker te maken. Minpunt: het zure sap van de citroen tast ook het tandglazuur aan!

3. Steenkool, gekend om zijn blekende eigenschap, werd in de vorige eeuw als schuurmiddel toegevoegd in tandpasta’s. Wie nu nog met steenkool aan de slag wil in de badkamer, zal zich heel wat moeite moeten getroosten en genoegen moeten nemen met een twijfelachtig eindresultaat.

4. Delen van de theeboom werden door de aboriginals in Australië gebruikt om de tanden witter te maken. De theeboom groeit alleen in Australië, waardoor theeboom extracten bij ons enkel te verkrijgen zijn onder de vorm van essentiële oliën. Experimenteren met essentiële oliën is niet zo slim gezien de grote kans op overdosering.

5. Tandpasta’s op basis van klei zijn tegenwoordig in allerhande natuurwinkels te vinden. Deze tandpasta’s zijn effectief maar door hun te sterke, schurende eigenschap vormen ze op termijn een gevaar voor het tandglazuur.

Wie nu nog grootmoeders “tips voor wittere tanden” in praktijk wil brengen, mag zich verwachten aan een wild badkamer-avontuur met heel weinig kans op succes. Laat tijdrovende en bijwijlen gevaarlijke lapmiddeltjes voor wat ze zijn en laat uw tanden bleken in een GlamSmile studio. Daar wordt u geholpen door professionals die u alle informatie verstrekken en op een veilige en effectieve manier uw tanden bleken. In functie van uw persoonlijke behoeften, uw gebitsprofiel en de resultaten die u wenst te bereiken helpen zij u in geen tijd aan een stralend witte glimlach.

Leg hier je afspraak vast.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?