Het geheim van een stralende glimlach.

Grote sterren in binnen- en buitenland laten hun mooie, witte gebit maar al te graag zien. Het straalt niet alleen jeugdigheid en zelfvertrouwen uit, maar zou je ook een streepje voor geven bij dates én sollicitaties. Kortom: redenen te over om het geheim van die stralende Hollywood-smile te ontrafelen.

Een ding is zeker: met je tanden poetsen, poetsen, poetsen kom je er niet. Naast een voortreffelijke mondhygiëne (nl. je tanden twee keer per dag poetsen, regelmatig flossen en minstens één keer per jaar langs de tandarts gaan) is het ook belangrijk dat je let op wat je eet, stress vermijdt én kleine imperfecties meteen aanpakt vooraleer ze grotere tandproblemen veroorzaken.

Nee tegen koffie, ja tegen witte thee!

We weten al langer dat roken, koffie en rode wijn je tanden een gelige schijn kunnen geven. Erg zoete ingrediënten (zoals snoep en frisdrank) en erg zure ingrediënten (zoals citrusvruchten) tasten het beschermende glazuur van je tanden evenzeer aan. Wel goed voor je tanden: witte thee, melkproducten en pure chocolade. Al deze voedingsmiddelen bevatten voedingsstoffen die je tanden verwennen, zoals natuurlijke fluoride en calcium. Nog een tip voor wie frisdrank niet kan laten: drink met ’n rietje!

Knarsen of klemmen: beschadiging van de tanden

Wie het altijd druk heeft, loopt een groter risico om overdag de tanden te klemmen of ’s nachts de tanden te knarsen. Say what? In het eerste geval maken je tanden een verticale beweging, waardoor de druk op de tanden toeneemt en er kleine breukjes kunnen ontstaan. Tandenklemmen komt vaak onbewust voor als je jezelf concentreert of een zware fysieke inspanning verricht. In het tweede geval maken je tanden een horizontale beweging, waardoor je tanden gaan knarsen en je tandweefsel sneller verslijt.

Ga proactief om met je gebit

Heb je last van tandenklemmen, tandenknarsen of pijnlijke tanden? Zeg niet dat je morgen naar de tandarts gaat, maar maak meteen een afspraak. En pak ineens de kleur van je tanden aan. Je kunt je tanden laten bleachen, maar een bleaching geeft maar een tijdelijk resultaat, of voor een blijvende oplossing kiezen: flinterdunne porseleinen facetten die de vorm van je tanden volgen in de kleur van je keuze.

Annelien Coorevits, Eveline Hoste en Joke van de Velde gingen je al voor. Ben jij de volgende? Vraag Gratis Smile Advies aan.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?