Grijze of gele tanden? Zo raak je ervan af

Ontevreden over je grijze of gele tanden? Blijf niet met die verkleuringen rondlopen, maar maak er in een handomdraai komaf mee dankzij GlamSmile.

De kleur van je haar is snel veranderd. In de zomer aarzel je misschien niet om de zon een handje te helpen met een ‘bleached’ look. Ook je lippen geef je in een handomdraai een fris tintje. Maar wat met de kleur van je tanden? Wees gerust: grijze of gele tanden kun je evengoed een metamorfose geven!

Grijze of gele tanden: ‘t zit vanbinnen?

Verkleuringen door koffie, thee, rode wijn of roken zijn ‘extrinsiek’. Dat wil zeggen dat ze zich aan de buitenzijde van je tand bevinden. Dit type verkleuringen kun je in principe aanpakken met bleachen. Maar, voor je je naar de winkel rept voor een tandenbleekkit, weet dat bleken weinig effect sorteert (zeker als je niet meer voldoende glazuur hebt) en het resultaat nooit permanent is.

Grijze of gele tanden weer wit krijgen door goed te poetsen en te spoelen na het eten, of zelfs door te bleachen: het helpt allemaal niets als je tanden van binnenuit verkleurd zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn na antibioticagebruik of door de erfelijk bepaalde kleur van je dentine, de laag onder je glazuur. Die is zichtbaar, aangezien glazuur transparant is.

Bestaat er dan geen enkele oplossing voor gele tanden? Toch wel! GlamSmile-veneers helpen je in alle omstandigheden weer aan stralend witte tanden.

Gele tanden wit krijgen: blijvend resultaat

Een oplossing die wél blijvend is en die wél voor elk type verkleuring een uitweg biedt, zijn facings. Facings of veneers zijn dunne, porseleinen, op maat gemaakte schildjes die we vlot en compleet pijnloos op de voorkant van je bestaande tanden plaatsten. De kleur en vorm van je nieuwe tanden kies je helemaal zelf.

Nooit meer terug naar gekleurde tanden?

Facings bezorgen je onmiddellijk een prachtig resultaat, maar je moet er wel goed zorg voor dragen.

  • Poets je gebit minstens twee keer per dag gedurende vijf minuten en flos een keer per dag.
  • Vermijd tandpasta met ruwe korrel, omdat die te hard schuurt.
  • Bijt niet op niet-eetbare voorwerpen. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend … tot je in de verleiding komt om een flesje te openen met je tanden, op je nagels te bijten of op een balpen te knabbelen. Niet doen, dus!

Wil je graag meer weten over facings om je gele of grijze tanden te verbergen? Vraag gratis Smile Advies aan.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?