Facings voor je onderste tanden: hoe zit dat?

Facings beschouw je wellicht vooral als een oplossing voor de bovenste tandenboog. Maar onze exemplaren kunnen ook perfect op je ondertanden geplaatst worden.

Facings of veneers beschouw je wellicht vooral als een oplossing voor de tanden in de bovenboog, omdat die het meest zichtbaar zijn. Maar wat als je eigenlijk wel blij bent met pakweg je voortanden, maar je ergert aan je tanden in de onderboog? Dat kan het geval zijn als je last hebt van overlappende of scheve ondertanden. Een imperfecte onderste tandenboog verpest misschien je mooie glimlach, om nog maar te zwijgen van de moeilijkheden die je ermee ondervindt om overal goed te poetsen. Je loopt met andere woorden meer kans op gaatjes als je tanden overlappen. Gelukkig zijn ook facings voor ondertanden perfect mogelijk!

Het bijzondere aan facings voor ondertanden

Buiten het feit dat je er niet meteen aan denkt (de onderboog springt nu eenmaal iets minder in het oog bij de meeste mensen): wat is er nu zo speciaal aan facings voor ondertanden? Wel, het bijzondere is dat er extra aandacht moet gaan naar de contactpunten bij het toebijten. Er is evenwel geen groter risico op schade aan facings op de onderste tanden dan op de tanden in de bovenboog. En gelukkig hoef je je met veneers van GlamSmile sowieso geen zorgen te maken over afbrokkelen. Wij opteren namelijk altijd voor porseleinen facings, en niet voor composiet. Porselein oogt veel natuurlijker en het materiaal is ongelofelijk duurzaam. Ook op je onderste tandenboog kunnen we het dus met een volkomen gerust hart plaatsen!

Een probleem met je beet?

Wil je niet enkel je scheve of overlappende ondertanden behandelen, maar ook eventuele problemen met je beet, dan pakken we dit samen aan. We zorgen met andere woorden voor ‘occlusie’ – dat betekent dat je boven- en ondertanden mooi op elkaar aansluiten in ruststand – én voor facings.

Facings van GlamSmile: extra stevig

Ook al moet je je met GlamSmile-facings niet ongerust maken dat er stukken facing van je onderste tanden zouden afbreken, dan nog is het natuurlijk wel oppassen geblazen, zoals met je eigen gebit. Gebruik je tanden bijvoorbeeld niet om een lastige verpakking open te krijgen en vermijd nagelbijten of knarsetanden. Zo verleng je de levensduur van je facings.

Ook zin om op een eenvoudige manier komaf te maken met je scheve ondertanden? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek over jouw gebit!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?