Facings verwijderen? Zo gebeurd!

Facings plaatsen is in een-twee-drie klaar. Maar wat als je je facings wil laten verwijderen of vervangen? Ook dat is zo gebeurd. Hier lees je er meer over.

Facings (veneers) plaatsen is in een-twee-drie klaar. Met onze speciale Positioning Tray pakken we een hele tandenboog in één keer aan, dus na een paar uur mag je jezelf al in de spiegel bewonderen met je gloednieuwe gebit. Maar wat als je je facings wil laten verwijderen? Ook dat is zo gebeurd!

Facings verwijderen: zelden nodig

Wat te doen tegen gevoelige tanden? Eerst en vooral is het verwijderen van facings geen veelvoorkomende procedure, omdat onze veneers niet verslijten en niet verkleuren. Ze zijn gemaakt van porselein; een heel sterk materiaal (duurzamer dan composiet, dat sneller dof wordt en kan beginnen afbrokkelen). Bovendien kun je de levensduur nog verlengen door goed zorg te dragen voor je veneers:

Met koffie, thee of rode wijn hoef je niet op te letten, maar als je veel nagelbijt of knarsetandt zijn je facings wel sneller aan vervanging toe.

Zo gaan we te werk

Facings gaan lang, maar natuurlijk niet eeuwig mee. Mogelijk zijn ze na tien jaar aan vervanging toe. Dan gaan we op dezelfde manier te werk als wanneer we nieuwe facings plaatsen. We verwijderen de oude veneers met een laser of we slijpen ze weg (dit gebeurt volkomen pijnloos); we maken een foto van je gebit en kaakbeen en nemen een afdruk van je gebit, en dan gaan we aan de slag met onze designsoftware.

Onze facings veroorzaken nooit schade aan je eigen tanden, want we slijpen geen stukken weg. Je zou dus perfect een tijdje met je eigen gebit kunnen rondlopen in afwachting van je nieuwe veneers. Maar de reden dat je voor facings kiest, is natuurlijk omdat je niet tevreden bent met je natuurlijke gebit. We kunnen dan ook perfect een voorlopig laagje composiet op je tanden leggen. Na ongeveer drie weken zijn je persoonlijke facings klaar voor plaatsing, en ben jij weer jaren gerust!

Beperkte schade: reparaties

Het is trouwens niet altijd nodig om meteen al je veneers te vervangen. Als er gewoon een klein stukje tand is afgebroken na ongelukje, dan kunnen we het porselein lokaal bijwerken met waterstoffluoride of met composietcement het afgebroken stuk terug op zijn plaats zetten. (Porselein is hiervoor geen optie, want dat materiaal moeten we bakken in de oven.)

Benieuwd of facings iets voor jou zijn? GlamSmile biedt gratis en vrijblijvend Smile Advies. Boek hier je afspraak!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?