Facings: onderhoud télt!

Met de juiste nazorg voor je facings kun je hun levensduur verlengen. Ontdek hoe je je stralende glimlach het beste verzorgt. Tip: het is niet veel werk.

Als je (eindelijk) van je gele of scheve tanden verlost bent en een stralende glimlach hebt dankzij facings, dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk van die mooimakers genieten. Met de juiste nazorg voor je facings – lees: de do’s uit dit artikel – kun je hun levensduur verlengen!

Don’t: op voorwerpen knabbelen

Met porseleinen facings kun je alles eten wat je gewend bent te eten. De hardheid van porselein ligt namelijk heel dicht bij die van een natuurlijke tand. Dat facings sterk zijn, betekent evenwel niet dat je je voorzichtigheid overboord mag gooien. Doe met je facings dus niets dat je met eigen tanden ook niet zou doen:

  • geen flesjes of verpakkingen openen met je tanden
  • niet op balpennen of andere voorwerpen knabbelen
  • ook nagelbijten en knarsetanden vermijd je maar beter

Do: je facings jaarlijks laten polijsten

De kleurstoffen in voedingsmiddelen en dranken zoals rode wijn, koffie en thee zorgen op gewone tanden voor een verkleuring. Roken heeft hetzelfde effect, door het teer. Met facings hoef je je daar allemaal geen zorgen om te maken (al blijft stoppen met roken natuurlijk wel de slimste zet). Kleurstoffen kunnen in glazuur dringen, maar niet in porselein. Toch kun je op je facings wat oppervlakkige verkleuringen krijgen op de plekjes waar je met je tandenborstel moeilijk bij kunt, maar die verdwijnen met een polijstbeurt. Je nieuwe gebit elk jaar een keertje laten polijsten is daarom geen slecht idee.

Do: goed poetsen en flossen

Goed poetsen blijft ook met facings heel belangrijk. Maak cirkelvormige bewegingen met je tandenborstel gedurende vijf minuten, en doe dit minstens twee keer per dag (maar niet vlak na het eten, tenzij je je mond eerst met water gespoeld hebt). Als afsluiter neem je de flosdraad erbij.

Do: regelmatig naar de tandarts gaan

Idealiter plan je om het half jaar een tandartsbezoek in, zelfs als je geen klachten hebt. Zo blijf je problemen voor.

Onderhoud facings: weinig werk

Je merkt het: facings hebben weinig nazorg nodig. Verzorg ze zoals je je eigen gebit zou verzorgen, en dan kan het niet misgaan!

Heb je nog geen facings, maar wil je er graag laten plaatsen? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?