Dekt de verzekering facings?

Wil je komaf maken met verkleurde of scheve tanden, en vraag je je af of je voor facings kunt terugvallen op je verzekering? We doen het antwoord uit de doeken.

Je weet wellicht dat je wettelijke ziekteverzekering een deel van de tandartsbezoeken en -behandelingen dekt. Maar misschien wil je komaf maken met te kleine, verkleurde of scheve tanden, en vraag je je af of je voor facings kunt terugvallen op je verzekering. We doen het antwoord uit de doeken.

De wettelijke ziekteverzekering

Een wettelijke ziekteverzekering dekt jammer genoeg niet alle ingrepen aan je tanden. De algemene regel is dat alleen ingrepen die nodig zijn om gezondheidsredenen in aanmerking komen – en dus geen ingrepen om esthetische redenen. Bij vijftigplussers komt de verzekering bijvoorbeeld tussen als ze een tandprothese nodig hebben (die leeftijdsgrens valt weg als je tanden verliest door een aandoening of een behandeling, zoals chemotherapie). Voor een wortelkanaalbehandeling geldt er een gedeeltelijke tussenkomst, net als voor een beugel.

Facings hebben tal van voordelen – van meer zelfvertrouwen krijgen tot er jonger uitzien – maar de wettelijke ziekteverzekering beschouwt ze niet als noodzakelijk voor je gezondheid. Daarom worden facings dus niet terugbetaald.

Een aanvullende verzekering voor facings?

Wat dan met een tandzorgverzekering, die je kunt afsluiten als aanvulling op de wettelijke ziekteverzekering? Zo’n aanvullende verzekering komt enerzijds tussen bij behandelingen die niet gedekt zijn door de ziekteverzekering, en garandeert anderzijds een extra tussenkomst voor behandelingen die wel gedekt zijn, maar slechts gedeeltelijk vergoed worden. Het idee is om tandzorg zo voor iedereen betaalbaar te maken en te houden.

Concreet dekt een tandzorgverzekering de volgende ingrepen:

  • zogenaamde ‘conserverende behandelingen’ (zoals een gaatje vullen of tandsteen verwijderen)
  • tandprotheses (implantaten, kronen en bruggen)
  • parodontische behandelingen (alle behandelingen aan het tandvlees, kaakbot of steunweefsel van je tanden)
  • orthodontische behandelingen (beugels of blokjes, bijvoorbeeld)

Ook hier vang je dus jammer genoeg bot met facings.

De prijs van je facings drukken

Toch hoef je die stralende glimlach écht niet van je verlanglijstje te schrappen. Akkoord, facings zijn een investering, maar ze gaan uitzonderlijk lang mee. En door bijvoorbeeld enkel de zichtbare tanden aan te pakken en niet de volledige tandenboog, kun je de prijs drukken. Bij GlamSmile sta je sowieso nooit voor verrassingen, want je krijgt een gedetailleerde offerte voor het traject en je bent altijd welkom om vragen te stellen.

Neem gerust contact op voor meer informatie!

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?