Composiet facings vervangen door porseleinen facings

Wil je je composiet facings laten vervangen door porseleinen facings? In dit artikel leggen we je uit hoe het proces verloopt en hoe het met de kosten zit.

Liet je ooit composiet facings plaatsen en twijfel je nu om die te vervangen door de porseleinen versie? Goed idee, want facetten in porselein bieden heel wat voordelen ten opzichte van hun composiet tegenhangers. Hoe verloopt zo’n vervanging precies? En hoe zit het met de kosten? We vertellen je er meer over.

Facings vervangen: hoe verloopt het?

De eerste stap is het laagje composiet van je tanden halen. Onze tandartsen doen dat uiterst zorgvuldig zonder je tanden te beschadigen. Daarna nemen we een afdruk van je gebit om de porseleinen facings te ontwerpen. Als je wil, plaatsen we na de afdruk opnieuw een tijdelijk laagje composiet op je tanden in afwachting van je nieuwe facetten. Zo hoef je je in de tussentijd niet onzeker te voelen over je gebit.

Wat zijn de voordelen?

  • Met porseleinen facings ben je zeker van een duurzaam resultaat dat er over de jaren heen hetzelfde blijft uitzien. Composiet, daarentegen, slijt sneller en verkleurt na verloop van tijd.
  • Composiet laat weinig lichtinval toe en komt daardoor nogal kunstmatig over. Porselein lijkt meer op de semi-transparante glazuurlaag van je tanden en geeft zo een natuurlijke look.
  • Omdat we jouw porseleinen facetten op maat ontwerpen, is de vorm verfijnder en meer symmetrisch dan bij composiet (dat vaak rechtstreeks in de mond wordt vormgegeven).

Lees meer over de verschillen tussen composiet en porseleinen facings.

Hoe zit het met de kosten?

Porselein is duurder dan composiet, maar geeft altijd een mooier resultaat. Om je bestaande composiet facings te laten vervangen, reken je het best op een extra kost om het composiet weg te halen en eventueel om weer een tijdelijk laagje composiet aan te brengen.

Overweeg je om je composiet facings te laten vervangen door porseleinen facetten? Of wil je voor de eerste keer facings laten plaatsen? Kom gerust eens langs om je opties samen te bespreken.

Vragen over jouw glimlach?
Vraag Gratis Smile Advies aan

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?