Facings laten zetten? Prima idee!

Slechts weinig mensen zijn gezegend met een perfect gebit en de bijbehorende stralende glimlach. Vaak staan je tanden nu eenmaal niet helemaal op een lijn of zitten er spleetjes tussen. Misschien brak er ooit een stukje tand af of heb je een stifttand waarvan de kleur niet mooi matcht met die van je eigen tanden. Een stralende glimlach gaat duidelijk om méér dan alleen witte tanden. Gelukkig zijn GlamSmile-veneers (ook facings of facetten genoemd) ideaal om tal van imperfecties voor eens en voor altijd te verhelpen. Gun je gebit een echte make-over en ga voor een heel natuurlijke glimlach!

Facings als oplossing voor gele of grijze tanden

Heb je gele tanden of witte vlekjes op je gebit? De kans is groot dat de oorzaak in je kindertijd ligt. Als je tijdens de groeifase (tot een jaar of acht) te veel antibiotica uit de tetracyclinefamilie hebt moeten nemen, dan kun je op latere leeftijd gele tanden of zelfs lichtjes bruine tanden krijgen. Dit zijn de zogenaamde tetracyclineverkleuringen. Een teveel aan fluoride als kind kan dan weer leiden tot tanden met witte vlekken als volwassene: fluorose.

Beide aandoeningen zijn moeilijk te behandelen met een whitening of bleaching: het resultaat is meestal ongelijkmatig en onvoorspelbaar. Om écht egale, witte tanden te krijgen bij tetracyclineverkleuring of fluorose zijn veneers de beste oplossing.

facings als oplossing voor fluorose
facings als oplossing voor fluorose - oplossing
facings als oplossing voor verkleurde tanden
facings als oplossing voor verkleurde tanden - oplossing
facings als oplossing voor tetracylineverkleuring
facings als oplossing voor tetracylineverkleuring - oplossing
Voorbeelden oplossing veneers voor fluorose, verkleurde tanden of tetracycline verkleuring.

Spleetje tussen je tanden

Bij een diastema of diasteem heb je te veel ruimte tussen je twee voorste snijtanden – een spleetje tussen je tanden, dus. Een diastema is normaal bij kinderen in de groeifase, maar ook bij volwassenen komt het nog vaak voor.

De oorzaken lopen uiteen.

  • Meestal zijn de twee laterale of kleine snijtanden gewoon te klein, waardoor er te veel ruimte in je mond is en je gebit de beschikbare plaats niet helemaal opvult.
  • Een spleetje kan ook ontstaan doordat de twee frontale tanden niet netjes naast elkaar staan en de scheve stand een opening laat tussen beide frontale snijtanden.
  • Een diastema verergert bovendien als je tong een constante voorwaartse druk op de frontale snijtanden uitoefent. Door zo’n foute tongpositie gaan je tanden wat vooruitsteken, wat het spleetje nog vergroot.
  • Een diastema kan ook voorkomen als één of meerdere tanden ontbreken. Door het bot- en drukverlies dat daarmee gepaard gaat, schuiven alle tanden wat op: ze nemen de vrijgekomen ruimte in en komen zo verder van elkaar te staan. Die situatie creëert na verloop van tijd spleetjes tussen alle tanden in die tandenrij.

In al deze gevallen bieden facings een snelle, praktische en esthetische oplossing – zelfs bij spleetjes tot drie millimeter breed. Je hoeft dus echt geen vervelende en langdurende orthodontie te ondergaan om komaf te maken met een diastema.

facings als oplossing voor spleetje tussen de tanden
facings als oplossing voor spleetje tussen de tanden - oplossing
diastema als oplossing voor spleetje tussen de tanden
diastema als oplossing voor spleetje tussen de tanden - oplossing

Tand afgebroken? Veneers to the rescue!

Ook tanden waarvan een stukje afgebroken is herstellen we in een handomdraai met veneers, op voorwaarde dat de tanden verder helemaal gezond zijn. Deze behandeling heeft als voordeel dat de bestaande tand maximaal behouden blijft. Dat is wel anders met kronen. Als je daarvoor kiest, moet je je tanden laten afslijpen tot stompjes, omdat de kronen er anders niet op passen.

facings als oplossing voor afgebroken tand
facings als oplossing voor afgebroken tand oplossing
facings als oplossing voor gebroken tand
facings als oplossing voor gebroken tand oplossing

Facings laten zetten bij scheve tanden

Zelfs na jaren van orthodontie hebben maar weinig mensen een perfecte tandenboog. Echt rechte tanden vereisen namelijk een perfect kaakbeen én perfecte tanden qua grootte en vorm. Zoveel cadeaus krijgt bijna niemand mee van Moeder Natuur. Bovendien kunnen je tanden ook nadat je een beugel droeg nog verschuiven.

Een orthodontiebehandeling neemt al snel enkele maanden tot jaren in beslag. En zo’n beugel is niet bepaald praktisch. Facings zijn dan ook de snelste en meest esthetische oplossing. Met op maat gemaakte GlamSmile-veneers krijgen we je tanden mooi op een lijn, en dat op nauwelijks een uur tijd. De permanent witte kleur krijg je er vanzelf bij.

facings als oplossing voor scheve tanden
facings als oplossing voor scheve tanden oplossing

Te kleine tanden

Te kleine tanden, vooral dan te kleine snijtanden, hebben een grote impact op je glimlach. Ze verstoren de harmonie van de tandlijn en maken je lach minder vol. Gelukkig kun je te kleine tanden met veneers makkelijk vergroten, zodat ze in proportie zijn met je andere tanden en zo voor een harmonieuze, stralende glimlach zorgen.

facings als oplossing voor te kleine tanden oplossing
facings als oplossing voor te kleine tanden

Jouw vragen beantwoord

  • Hoeveel kosten facings?

We maken je facings op maat, dus de exacte prijs kunnen we pas bepalen na een persoonlijk adviesgesprek. Reken op zo’n 250 euro per tand voor de afdruk en het design en ongeveer 300 euro voor de productie en de plaatsing.

  • Hoe lang gaan facings mee?

Onze porseleinen facings gaan gemiddeld tien jaar mee. Als je ze goed onderhoudt, kun je hun levensduur nog verlengen. Alles hangt af van je persoonlijke mondhygiëne.

  • Is facings zetten pijnlijk?

Nee. Doordat we niet aan je gebit slijpen, zul je geen pijn voelen. Er is ook geen verdoving nodig.

Nog meer vragen? Je vindt het antwoord vast in onze FAQ.

Wil je graag persoonlijk advies over je glimlach? Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek.

Wenst u graag persoonlijk advies?

Krijg Smile Advies
Wenst u graag persoonlijk advies?